Aşçıbaşı – Bir Osmanlı Subayının Yemek Kitabı
Yazar: Mahmud Nedim bin Tosun
Kategori: Lezzet Kitapları
ISBN: 978-975-363-825-6
Tekrar Baskı: 6. Baskı / 04.2024
YKY'de İlk Baskı Tarihi: 08.1998
Hazırlayan: Priscilla Mary Işın
YKY İnternet Satış Fiyatı
Siparişiniz en geç 2 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.
Sayfa Sayısı | : 236 |
Boyut | : 13.5 x 21 cm |
Tekrar Baskı | : 6. Baskı / 04.2024 |
Mülâzım Mahmud Nedim Efendi’nin eğlenceli üslûbuyla “Aşçıbaşı”nda altüst böreğinden peynirli katmere, ekşili loğusa çorbasından “onbilet”e, asideden kapuskaya, zeytinyağlı enginardan deniz kestanesi salatasına, hoşmerimden delioğlan sarığına kimi artık unutulmuş 315 yemeğin birbirinden ilginç tarifi yer alıyor.
İstanbul, Anadolu, Rumeli ve Ege Adaları’ndan ancak pişirme, hazırlama zevk ve deneyimine sahip, ağzının tadını bilen birinin anlatabileceği çok ilginç tarifler, 120 yıl öncesinin tatlı diliyle eski tatlar.