Özen ve İhtimam
ISSN: 977-1300-2740-178
Sayı : 178 Dönem : Eylül - Ekim 2020
YKY İnternet Satış Fiyatı
Siparişiniz en geç 2 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.
Özen ve İhtimam
Sanat Dünyamız dergisi, Eylül Ekim sayısı olan 178. sayısında 5. İstanbul Tasarım Bienali’nin “Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım” başlığından yola çıkarak “İhtimam Pratikleri” başlıklı bir dosyayı okurlarla buluşturuyor. 15 Ekim-15 Kasım 2020 arasında düzenlenecek olan bienalden yola çıkılarak, özen ve ihtimamın hem kamusal alanda hem de gündelik hayatta yansımalarını ele alan yazılar yer alıyor. Dosyaya ek olarak dergide bienalin tarihini anlatan bir yazı da okunabilecek.
İspanya’da IVAM’da 18 Ekim’e dek devam edecek kişisel sergisiyle ağırlanan Gülsün Karamustafa’yla ve 19 Eylül’de açılacak 7. Çanakkale Bienali’ni düzenleyen CABININ’le yapılmış birer söyleşiye de dergide yer veriliyor.
Semih Fırıncıoğlu’nun eleştiri dizisi yazıları ‘sanatta başarı’ konulu bir yazıyla sürüyor. Süreyyya Evren’in ise Açıklaya Açıklaya Sanat serisinin üçüncü yazısı yer buluyor. Derginin iz bölümünde ise sergi değerlendirmeleri okurları bekliyor.
Sanat Dünyamız’a buradan abone olabilirsiniz.
ÖZEN VE EMPATİ
BU YIL HER ZAMANKİNDEN FARKLI İŞLEYEN SANAT TAKVİMİNDE EYLÜL AYI BİRÇOK SANAT ETKİNLİĞİNİN BİÇİM DEĞİŞTİRDİĞİ, DEVAMLILIK SAĞLAMAK İÇİN YENİ YÖNTEMLER ÜRETTİĞİ YARATICI BİR SONBAHARI HABER VERİYOR. HAYATIN AKIŞINA KATKI SAĞLAYAN YENİ DÜŞÜNCE YOLLARI BULAN VE HER İKİ YILDA BİR İSTANBUL’U BİRBİRİNDEN İLGİNÇ PROJELERLE DOLDURAN İSTANBUL TASARIM BİENALİ’NİN 5. EDİSYONU O YARATICI DEVAM ÇABALARININ ÖNEMLİ BİR ÖRNEĞİ. 15 EKİM - 15 KASIM 2020 ARASINDA “EMPATİYE DÖNÜŞ: BİRDEN FAZLASI İÇİN TASARIM” BAŞLIĞI ALTINDA DÜZENLENECEK BİENAL, BAHARDA BAŞLATTIĞI PODCAST PROGRAMLARI VE DİJİTAL ETKİNLİKLERLE İZLEYİCİYLE BULUŞMAYA BAŞLAMIŞTI. EKİM AYININ ORTASINDAN İTİBAREN İSE MARIANA PESTANA KÜRATÖRLÜĞÜNDE DÜZENLENECEK BİENALDE, HİSLERE, ÖZENE VE İHTİMAMA ODAKLI DİKKATLE SEÇİLMİŞ PROJELER İZLEYECEĞİZ. BU VESİLEYLE DERGİNİN BU SAYISINI “İHTİMAM PRATİKLERİ” BAŞLIĞI ALTINDA BİR DOSYAYA AYIRDIK. BU DOSYADA BİENALİN İZLEYİCİYİ YÖNLENDİRDİĞİ BAŞLIKLARLA BERABER EMPATİYİ DÜŞÜNÜYORUZ. ÖZENE VE YAKINDAN BAKMAYA, SAKİNCE DÜŞÜNÜP HAYAT DOLU ÇÖZÜMLER BULMAYA İHTİYACIMIZ OLDUĞU ZAMANLARDA TASARIM KAVRAMINI İNCELEMEYE ALIYORUZ.
BU SAYI AYNI ZAMANDA 19 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK 7. ÇANAKKALE BİENALİ’Nİ DÜZENLEYEN CABININ’İ DE SANAT İNİSİYATİFLERİ BÖLÜMÜMÜZDE KONUK ETTİK. +İZ BÖLÜMÜMÜZDE SERGİ İNCELEMELERİ, AÇIKLAYA AÇIKLAYA SANAT SERİSİNİN DEVAMI VE SEMİH FIRINCIOĞLU’NDAN SANAT VE BAŞARI ÜZERİNE BİR YAZI DA OKURLARI BEKLİYOR.
Ajandada Ne Var?
Yeni Başlangıçlar İçin Fırsatlar Yaratmak - Özlem Altunok - Mariana Pestana
Cura’nın Hikâyesine Kulak Vermek - Elif Kamışlı
Birden Fazlası İçin Yaratmak - Fırat Arapoğlu
Akdeniz Coğrafyasını Yeniden Düşünmek - Kültigin Kağan Akbulut
Bir Karşılaşma Alanı Olarak Mutfak - Seda Yıldız
“Kültür Sanat Aktörleri Daha Açık ve Paylaşımcı” - Çelenk Bafra - Deniz Ova
İstanbul Tasarım Bienali’yle Sekiz Yıl - Gizem Gedik
Sanatsal Deneyimi Çatlatan Fijitalize Deneyim - Süreyyya Evren
II. Sanatta Başarı ve Standartlaşma Üzerine - Semih Fırıncıoğlu
“Esnek fakat kuvvetli bir yapılanma” - Rana Kelleci - CABININ
“Sözümün damıtılmış bir söz olması gerek” - Fisun Yalçınkaya - Gülsün Karamustafa
Dünyanın Balkonları - Gözde Mulla
Gerçek Hayat? - Seçil Epik
Daha İyi Bir Dünyanın Hayali - Burcu Dimili