Tijen İnaltong
Tijen İnaltong,1964’te Eskişehir’de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümü’nü bitirdi (1986). Yedi yıl bilgi işlem sektöründe görev yaptı. 1996 yılında Emerson College İletişim ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden (Boston, ABD) yüksek lisans diploması aldı. 1997-1998’de gönüllü olarak Bodrum Buğday Restoran’da, 1999‘da Bodrum Yararlı Bitkiler Araştırma Projesi’nde çalıştı. Buğday dergisiyle başladığı köşe yazarlığını Radikal gazetesi ve Afiyetle dergisiyle sürdürdü. TRT1’de yayınlanan Damak Tadı programının danışmanlığını yaptı, TRT2’de yayınlanan Kent ve Yaşam programı için yemek kültürüne dair bölümler hazırladı. Halen TRT1 İzmir Radyosu’nca hazırlanan Yorum Var programının yemek danışmanlığını yapıyor, çeşitli dergilere köşe yazıları yazıyor. Üç yıldır Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar yıllıkları için makale hazırlamakta, konusu ile ilgili panellerde sunumlar yapmaktadır.